Ολοκληρωμένο Σύστημα Τουριστικών Πληροφοριών: eMeganisi

Η AVMap GIS A.E. υλοποίησε για λογαριασμό του Δήμου Μεγανησίου, το έργο “e-Μεγανήσι: Καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα Τουριστικής Προβολής Δήμου Μεγανησίου”, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Τουριστικών Πληροφοριών (ΟΣΤΠ). Το έργο έχει συνολικό Π/Υ 61.788,61€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους.

Η ανάπτυξη της διαδικτυακής πύλης eMeganisi, στοχεύει στην προβολή των προσφερόμενων τουριστικών και πολιτιστικών υπηρεσιών, καθώς και των διαθέσιμων τουριστικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πόρων του προκειμένου να ενισχύσει την προβολή του τουριστικού προϊόντος, τη δικτύωση και ανάπτυξη του.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον τουριστικό οδηγό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Μεγανησίου λαμβάνοντας πληροφορίες αναφορικά με τις υποδομές του Δήμου όπως είναι οι επιχειρήσεις εστίασης και μετακίνησης αλλά και τα καταλύματα του νησιού, παρέχοντας του τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική κράτηση για τη διαμονή του.

Επιπρόσθετα, μπορεί να ενημερωθεί για τη δομή και τα νέα του Δήμου Μεγανησίου μέσα από την ειδική ενότητα που αναπτύχθηκε, να λάβει πληροφορίες – σύντομη περιγραφή και να δει εικόνες από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, ενώ μέσα από την εφαρμογή εικονικής-ψηφιακής αναπαράστασης και περιήγησης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί εικονικά κατά μήκος της ακτογραμμής του νησιού και να επισκεφτεί περιοχές της ενδοχώρας, μέσω τρισδιάστατων γεωχωρικών δεδομένων.

Παράλληλα, μέσω του διαθέσιμου διαδραστικού χάρτη maps.emeganisi.gr/ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τα γεωχωρικά δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου και αφορούν σε γενικά δεδομένα χάρτη και τουριστικά και λοιπά δεδομένα και να αναπτύξει έτσι τον κατάλληλο θεματικό χάρτη βάσει των δικών του αναγκών.

Ωστόσο, σημαντικές δυνατότητες παρέχονται και προς του επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι μπορούν εύκολα και απλά να καταχωρήσουν τη δική τους επιχείρηση στον τουριστικό οδηγό και παράλληλα να διαχειριστούν το σύνολο των ηλεκτρονικών κρατήσεων που τις αφορούν. 

Τέλος, στα πλαίσια του έργου αναπτύχθηκε και η εφαρμογή για φορητές συσκευές μέσω της οποίας ο επισκέπτης ή και ο κάτοικος του νησιού μπορεί να αντλεί πληροφορίες σχετικά με το νησί, τις περιοχές όπου κινείται αλλά και τις υπηρεσίες οι οποίες είναι διαθέσιμες. Η εφαρμογή eMeganisi είναι διαθέσιμη μέσα από την αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας, ενώ μετά την άρση στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων θα είναι διαθέσιμη και μέσω Google Play Store.

 
PROJECTS

Πλατφόρμα προγραμματισμού, παρακολούθησης και υλοποίησης δράσεων του Δήμου Χαλανδρίου

Πλατφόρμα προγραμματισμού, παρακολούθησης και υλοποίησης δράσεων του Δήμου Χαλανδρίου Το έργο της δημιουργίας της πλατφόρμας υλοποιείται τόσο για την πληροφόρηση όσο και για την διαφάνεια

Περισσότερα »
PROJECTS

Ψηφιακή Καταγραφή και Δημιουργία Θεματικού χάρτη Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Ναυπακτίας

Ψηφιακή Καταγραφή και Δημιουργία Θεματικού χάρτη Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Ναυπακτίας Στα πλαίσια του έργου έγινε καταγραφή των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ναυπακτίας και αποτύπωσή τους

Περισσότερα »
PROJECTS

Καινοτόμα εφαρμογή υπηρεσιών προσωπικής ασφάλειας και προστασίας τουριστών σε πραγματικό χρόνο – TOURISTA 24/7, με κωδ. Έργου Τ1ΕΔΚ-01167

Καινοτόμα εφαρμογή υπηρεσιών προσωπικής ασφάλειας και προστασίας τουριστών σε πραγματικό χρόνο – TOURISTA 24/7, με κωδ. Έργου Τ1ΕΔΚ-01167 Αντικείμενο του έργου TOURISTA 24/7 είναι η ανάπτυξη, η

Περισσότερα »