AVMap GIS Α.Ε.
ένας κόσμος υπηρεσιών

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.

Είναι συμβασιούχος καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο της γεωπληροφορικής (Παν/μιο Αθηνών και ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και τακτικός ερευνητής στο Ινστιτούτο ISTA (Παν/μιο Besancon, Γαλλία) και στο εργαστήριο Τηλεανίχνευσης (Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών). Από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει οριστεί Εθνικός εκπρόσωπος στις Ευρωπαϊκές δράσεις COST (634, Α27, C22 , ES0701, ES0907, ES1104, ES1306 και ES1308) της European Science Foundation.

Αριστούχος Διδάκτωρ του τμ. Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών και του Τμ. Γεω-αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Compte της Γαλλίας, υπήρξε υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ για μεταδιδακτορική έρευνα, ενώ ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του έχει απονείμει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το 1998 ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία πληροφορικής και το 2004 την AVMap της οποίας παραμένει Πρόεδρος. Η εταιρεία καλύπτει σήμερα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (πληροφορική, media, περιβαλλοντικές μελέτες, υπηρεσίες ασφάλειας, real estate, ενέργεια, συμβουλευτική, κλπ), για το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Από το 2006, η επιχειρηματική της δράση έχει επεκταθεί και στην Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το 2009 ξεκίνησε πλούσιο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με υποτροφίες φοιτητών και δωρεές προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από το 2004, επίσης, εκλέγεται Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του επιστημονικού φορέα «Ινστιτούτο Γεωπεριβάλλοντος». Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε από επιστήμονες του Ακαδημαϊκού και πολιτικού χώρου (Πρύτανης καθηγ. Σ.Κάτσικας,  Κοσμήτορας καθηγ. Κ.Μακρόπουλος, Διευθυντής Εργ.Τηλεανίχνευσης καθηγ. Δ.Βαϊόπουλος, Νομάρχης Σάμου Μ.Κάρλας, καθηγ. Κ.Κυριακόπουλος, κ.ά.), με σκοπό την έρευνα για τη βέλτιστη αξιοποίηση της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Από το 2006 έως και το 2012 ήταν εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας «Ακαδημαϊκός Λόγος», με μηνιαία κυκλοφορία 20.000 έντυπων φύλλων και ηλεκτρονική αποστολή σε περισσότερους από 17.000 αποδέκτες.

Τον Μάιο του 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα αυτοδιοικητικά, ανακοινώνοντας παρότι πολύ πρόσφατος κάτοικος, την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Ως επικεφαλής του συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" επιμελήθηκε ενός πλήρους, επιστημονικά μελετημένου και τεκμηριωμένου προγράμματος. Μετά από την 3μηνη προεκλογική εκστρατεία αναδείχθηκε 4η δύναμη και διατέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης).

Στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου του 2019 εκλέχθηκε εκ νέου δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ως επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε Αντιδήμαρχος για την περίοδο 2019-2023, με αρμοδιότητες στα θέματα Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού, Αναπτυξιακών προγραμμάτων και Ψηφιακής πολιτικής.

Ως γεωλόγος έχει συμμετάσχει σε πολλές γεωτεχνικές – περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ ως Γεωπληροφορικός από το 1994 έχει αναλάβει εγκαταστάσεις ολοκληρωμένων Γ.Σ.Π. σε πάνω από 50 Δημόσιους Ελληνικούς και Γαλλικούς φορείς, ενώ με την  ερευνητική του ομάδα ανέπτυξε ειδικό λογισμικό για τον εντοπισμό Ρωμαϊκών κτηματολογίων από το Παν/μιο της Σορβόννης.

Έχει συντονίσει 55 ερευνητικά έργα με επιστήμονες από 25 χώρες και είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε 3 μεγάλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα γεωπληροφορικής και περιβάλλοντος, συντάκτης 9 επιστημονικών βιβλίων Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων εκδοτικών οίκων και συγγραφέας 2 Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, 1 μονογραφίας και περισσότερων από 180 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Περισσότερες πληροφορίες στο avassilopoulos.gr