ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Municipal GIS
Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Δήμος, ιδιαίτερα μετά από τις συνενώσεις που επέφερε ο Καλλικράτης, καλείται να διαχειριστεί κεντρικά πληροφορίες που καλύπτουν την τεράστια γεωγραφική έκταση του, αλλά και προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν σε διάφορα σημεία της επικράτειάς του. Παράλληλα, λειτουργεί τις υπηρεσίες του διάσπαρτα στις επιμέρους Δημοτικές Ενότητες, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης πληροφοριών, αλλά ταυτόχρονα απομακρυσμένη πρόσβασης. Το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών αυτών, είναι γεωγραφικής φύσεων, δηλαδή αποτελούν γεωγραφικά δεδομένα που πρέπει να αποτυπώνονται και να αναλύονται μέσω ψηφιακών χαρτών, δηλαδή μέσω ενός Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS).

Σήμερα η απουσία GIS από το Δήμο αναγκάζει τους υπαλλήλους να προσπαθούν με ίδια μέσα (Google Maps, προσωπικά ευρετήρια, κλπ) να καλύψουν τις ανάγκες της εργασίας τους, μειώνοντας την απόδοση, αυξάνοντας το ανθρώπινο λάθος και εμποδίζοντας το «χτίσιμο» της πληροφορίας για το μέλλον.

H εταιρεία AVMap GIS A.E., μέλος του Ελληνικού ομίλου AVMap, εργάζεται από το 1998, σε θεωρητικό και σε εφαρμοσμένο επίπεδο, στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων γεωπληροφορικής ειδικά για φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά την περίοδο του Γ’ΚΠΣ ανέπτυξε εφαρμογές γεωπληροφορικής για δεκάδες Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες της χώρας μας και της Κύπρου, αποκτώντας ηγετική θέση στον τομέα αυτό (www.avmap.gr).

Το 2012 ανταποκρινόμενοι σε μία πραγματική ανάγκη, το Τμήμα Γεωπληροφορικής  ανέπτυξε μία σειρά Καλλικρατικών χαρτών για ολόκληρη την Ελλάδα. Οι χάρτες αυτοί, διαθέσιμοι δωρεάν από το www.avmap.gr/kallikratis έχουν σήμερα περισσότερα από 3.800 downloads.

Σήμερα, ανταποκρινόμενοι σε μία επίσης πραγματική της χώρας μας, δημιουργήσαμε το Municipal GIS, ένα πακέτο ψηφιακών γεωγραφικών δεδομένων και υπηρεσιών προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος μας είναι η υποστήριξη των επιμέρους υπηρεσιών του Δήμου και η δημιουργία ενός  ολοκληρωμένου συστήματος GIS μέσω του οποίου θα οργανωθεί η γεωχωρική πληροφορία.

Στο Τμήμα Γεωπληροφορικής εργάζονται γεωλόγοι, τοπογράφοι, προγραμματιστές  πληροφορικής και ειδικοί χωρικού σχεδιασμού και περιφερειακής ανάπτυξης. Όλη η εμπειρία και η εξειδίκευση, επιτρέπει τη δημιουργία ολοκληρωμένων Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφορικών προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εταιρεία από το 2003 διαθέτει αυστηρές και συγκεκριμένες διαδικασίες που αφορούν στον τρόπο επικοινωνίας, στον τρόπο οργάνωσης και αξιοποίησης των πληροφοριών, στην εμπιστευτικότητα, στην ασφάλεια πληροφοριών, στον τρόπο ελέγχου του αποτελέσματος, κ.ά., ενώ από το 2007 οι διαδικασίες αυτές είναι πιστοποιημένες και σύμφωνα με το πρότυπο ISO9001:2008.

Καλέστε μας για να αναλύσουμε μαζί τις ανάγκες των υπηρεσιών σας.

GIS

Άλλοι δορυφόροι

Alos Επιπλέον, από την AVMap μπορείτε να προμηθευτείτε δορυφορικές εικόνες από άλλους δορυφόρους για οποιαδήποτε εφαρμογή. Προϊόντα εικόνας χαμηλής ανάλυσης/μεγάλης έκτασης, ραντάρ και άλλα, στις

Περισσότερα »
GIS

Alos

Alos Ο ALOS εκτοξεύθηκε 24 Ιανουαρίου 2006, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δορυφορικούς παρατηρητές της γης έχει τη δυνατότητα να συλλέγει παγχρωματικές εικόνες με ανάλυση 2.5 μέτρα και πολυφασματικές εικόνες με 10

Περισσότερα »
GIS

Landsat 7

landsat 7 O Landsat 7 εκτοξεύθηκε στις 15 Απριλίου 1999, είναι η πιο πρόσφατος δορυφόρος του προγράμματος Landsat. Πρωταρχικός στόχος του Landsat 7 είναι να ανανεώσει το παγκόσμιο αρχείο δορυφορικών φωτογραφιών, παρέχοντας ανανεωμένες και χωρίς σύννεφα εικόνες. Ανασκόπηση Εταιρία: NasaΕκτόξευση: 19/04/1999Ύψος τροχιάς: 705KmΑνάλυση: 15 – 90 Μέτρα Tεχνικά Χαρακτηριστικά Design and

Περισσότερα »