Ανάπτυξη τουριστικού ΓΠΣ χάρτη Δήμου Φούρνων και τυπογραφική αναπαραγωγή του

 

Η AVMap GIS Α.Ε., υλοποίησε για τον Δήμο Θήρας ψηφιακό χάρτη μέσω GIS χρησιμοποιώντας τοπογραφικά, γεωλογικά, γεωμορφολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα.

Αναλυτικά χρησιμοποιήθηκαν:

Α.  Τοπογραφικά και Γεωλογικά

  • Χερσαίο Ανάγλυφο (ισοϋψείς ανά 50μ., τριγωνομετρικά & υψομετρικά σημεία)
  • Υποθαλάσσιο Ανάγλυφο (ισοβαθείς, σημεία βαθών)
  • Γεωλογικοί σχηματισμοί, ρήγματα, πτυχές
  • Λιθολογικές ομάδες σχηματισμών

Β.  Γεωμορφολογικά στοιχεία

  • Υδρογραφικό δίκτυο
  • Μορφολογικές κλίσεις επιφανείας
  • Κατολισθήσεις κτλ.

Γ.  Αποτύπωση της παράκτιας ζώνης

  • Κλίσεις παράκτιας ζώνης
  • Λιθολογία της παράκτιας ζώνης (ευδιάβρωτα, δυσδιάβρωτα)
  • Ταξινόμηση ακτών βάσει υλικού (βραχώδεις, αμμώδεις)

Δ.  Περιβαλλοντική Διαχείριση – Ανθρωπογενή στοιχεία

  • Αποτύπωση των υπαρχόντων υποδομών (κύριες-δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες, λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια, λατομεία, θέσεις χωματοληψίας, θέσεις χωματερών, χώρων υγειονομικής ταφής απορριμάτων)
  • Αποτύπωση των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων και μνημείων
  • Αποτύπωση των τουριστικών περιοχών και άλλων προτεινόμενων για αξιοποίηση
  • Αποτύπωση υφιστάμενων χρήσεων γης
  • Αποτύπωση πιθανών εστιών ρύπανσης

Από αυτά τα δεδομένα προέκυψαν έγχρωμοι θεματικοί χάρτες (Τουριστικός, Γεωμορφολογικός, Γεωλογικός, Περιβαλλοντικός) και διαγράμματα.

PROJECTS

Υπηρεσία InfoΔράση – Ηλεκτρονική διαδραστική πλατφόρμα προγραμματισμού, οργάνωσης, παρακολούθησης, ελέγχου των δράσεων του Δήμου και αξιολόγησης αυτών από τους πολίτες

Υπηρεσία InfoΔράση – Ηλεκτρονική διαδραστική πλατφόρμα προγραμματισμού, οργάνωσης, παρακολούθησης, ελέγχου των δράσεων του Δήμου και αξιολόγησης αυτών από τους πολίτες Το έργο της δημιουργίας της

Περισσότερα »
PROJECTS

Χαρακτηρισμός και αξιοποίηση γενετικού υλικού ελιάς με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την παραγωγή υψηλής διατροφικής και οργανοληπτικής αξίας προϊόντων ελαιόλαδου – ΕΛΙΑΔΑ

Χαρακτηρισμός και αξιοποίηση γενετικού υλικού ελιάς με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την παραγωγή υψηλής διατροφικής και οργανοληπτικής αξίας προϊόντων ελαιόλαδου – ΕΛΙΑΔΑ

Περισσότερα »